Hundarna på Campilios har förlorat sin HUSSE. 

 

I slutet av april 2014 fick Stellan en Hjärtinfarkt och så var livet i Noret inte vad vi tänkt oss.

 

Jag, Marie-Louise har tänkt fortsätta föda upp taxar och göra så gott jag kan.

Det var Stellan som skötte hemsidan, men jag försöker lära mig. Jag kommer aldrig att kunna ta så fina bilder som Stellan, för han hade så mycket fotokunskaper och ett riktigt "fotoöga". Däremot finns mängder bilder som Stellan tagit, som jag kommer att lägga ut när jag lärt mig.

                                                                                                                                Marie-Louise 

 

 Namnet CAMPILIOS innefattar vår taxkennel och mitt biodlingsföretag. Taxkenneln registrerades år 1984 och företaget år 1987.

 Marie-Louise Ridde och Stellan Karlsson heter vi som driver Taxkenneln med uppfödning av Strävhårig normaltax. Marie-Louise är uppväxt med schäfer och även haft uppfödning av dem. Jag är uppväxt med strävhåriga taxen Jonatan. 

 Vid 20 års ålder köpte jag mitt första egna Strävhår, hans namn var Tuss. Han inköptes bara för jakt. Exteriör förstod jag mig inte på vid den tiden. När Marie-Louise och jag träffades startade vi uppfödning av strävhår. Uppfödningen startade med vår 3;e tax  Flashing´s Luri-Turi. 

 Vårt mål med uppfödningen då som nu är att "skapa" Strävhår med bra Mentalitet (kloka), bra jakt och bra exteriör, vi vill ha allt det i våra Strävhåriga taxar. Vi tycker att vi kommit en bit på vägen och kul är det också.

Denna hemsida kommer inte bara att handla om Strävhår. Den tar också upp andra intressen som vi har nämligen jakt, biodling, natur, djur och foto.

Stellan Karlsson / Marie-Louise Ridde

 

Vi bor utanför Kristinehamn